Siirry pääsisältöön

Sävy sävyyn sään kanssa

Syksyt on ollu mulle pidempään jo vähän vaikeita. Äsken kävellessä kauppaan oli aivan pimeää. Kello oli neljä. Jo aamulla voi sytyttää kynttilät. Pimeys väsyttää. Väsymys vie voimia. Ja kun väsyttää, eikä oo voimia paljon mihinkään, jää helposti kotisohvalle, kääriytyy vilttiin ja juo glögiä.

Just, kun alko olla enemmän voimia normaaliin elämään, tuli pimeys ja väsymys. Rakastan syksyn kirpeyttä ja värejä, mutta nyt kun kaikkialla on harmaata. Tihkusade imee kaiken valon. Ei oo kauaa siitä, kun ihmisissä oli kesän jälkeen valoa ja iloa, pirteyttä ja reippautta. Mihin ihmeeseen se kaikki jo katosi? Sosiaaliset tilanteet väsyttää kolme kertaa enemmän kuin normaalisti. Juttelukin on raskasta. Puhumattakaan urheilusta tai ruuanlaitosta.

Tänään helpotin elämääni tilaamalla ruokaa. Tänään en myöskään vaadi itseltä muuta kuin tiskikoneen tyhjennyksen ja suihkussa käymisen. Noin 4h yöunilla ei oikein jaksa edes yrittää. Ei tarvita kuin yks vähän huonompi yö ja monta päivää menee harmaassa sumussa. Sävy sävyyn sään kanssa.

Mun sh on sanonut, että kun pitää kolmesta asiasta huolta; nukkuu, syö ja käy edes vähän ulkona. Kaikki muu on plussaa. Ainakin näin itselle masennuksesta toipuessa. Toki ei se varmaan muillekkaan olisi pahitteeksi laskea vähän rimaa.

Ja oikeestaan, haittaako se paljookaan, jos ei olekkaan niin tehokas..? Ottaa vähän iisimmin. Kotoilu, ilmeisesti hyggeily on myös trendikästä. Tässä oon ollu jo aikaani edellä, terveisin kotihiiri.

Kommentit