Siirry pääsisältöön

hyvä juuri näin

Suhde omaan kehoon. Miten musta tuntuu, että aika monella se suhde on jäänyt hoitamatta, unohduksiin. Kuitenkin se on koko elämän mittainen suhde, kuin ystävyys. Niikuin mitä tahansa muutakin suhdetta, sitäkin täytyisi hoitaa.

Suhde omaan kroppaan on sitä, miten ajattelet itsestä, miten puhut ja miten toimit. Jos joku sanoisi sinulle vähän väliä, miten huono olet, liikaa sitä ja liian vähän tätä, millainen olisi parempi ja miten voisit vielä muuttua, olisitko tälle ystävä? Olisitko ystävä sille, joka kiusaa sinua, satuttaa, jättää huomiotta? Kun aina silmiin katsoessa se sanoisi sinulle, vihaan sinua.

 Kukaan ei halua ystäväkseen sellaista, joka vain vihaa ja haukkuu. Kuitenkin usein, liian usein on itse itsensä kiusaaja. Ja jos ei kiusaa, jättää ainakin ilman huomiota. Koska ei mielestään sitä ansaitse. 

Paljon puhutaan itsensä hyväksymisestä ja kehopositiivisuudesta. Mutta kuka kertoisi miten se tehdään? Miten voi oppia hyväksymään ja arvostamaan itseään ja omaa kehoaan?

Joskus minua inhottaa minäkeskeisyys ja itsensä jatkuva esiin tuominen. Kuitenkin se, että minäkuva on rakastava ja terve, on kuin sijoitus koko elämään. On helpompi rakastaa muita, jos osaa rakastaa myös itseään.

Oma matkani tämän suhteen on vielä hyvin alussa. On paljon päiviä, jolloin en tunne eteneväni yhtään, pikemminkin otan askeleita taakse. Kuitenkin on paljon myös niitä hetkiä, kun huomaa ajattelevansa itsestä kauniisti. Ja minulle se on jo suuri voitto.

Toivon, että tänään sanot itsellesi; minä olen hyvä juuri näin.

Kommentit