Siirry pääsisältöön

Ajatuksissa

Voisko ajatusten virran pystäyttää. Painaa paussi-nappia ja olla vain. Ilman kuluttavia ajatuksia.

Viime aikoina oon ajatellu paljon. Liikaa. Toisaalta monet ajatukset on ollu tärkeitä, semmosia, joittenka käsittely on tärkeetä. Kuitenkin, kun on miettinyt samoja juttuja jonkun aikaa, alkaa ne pyöriä kehää. Se kehä on ahistava ja se väsyttää. Kun ei pääse mihinkään lopputulokseen. Jumittaa samassa kehässä.

Kun on miettinyt jotain koko päivän, oon äreä ja hajamielinen. En oikein osaa keskittyä mihinkään ja aina ajatukset palaa siihen samaan kehään. Ei osaa pysähtyä olemaan. Voi kun olisikin se off-tila, jossa aivot sais levätä.

Välillä tuntuu että mieli on väsyksissä siitä kaikesta ajattelusta. Nukkuminenkaan harvoin auttaa, ainakaan minulla, koska nään niin paljon unia. On semmonen olo että koko mieli on sotkuinen ja sekavaa massaa.

Kaikki ärsykkeet tuntuu voimakkailta, äänet särkee korvia ja valo on liian kirkas. Tuntuu, että pienikin asia saa mielen vielä kamalampaan kaaokseen.

Katsoin Sita Salmisen videon, jossa oli vieraana ihana psykologi. (Tässä linkki videoon.) Videolla Sita ja Karoliina puhui yleisesti mielenterveydestä ja itsensä hyväksymisestä jne. Minulle mieleen jäi erityisesti kohta meditoinnista ja tietoisesta läsnäolosta.

Karoliina puhuu miten meditointi tai pienet läsnäoloharjoitteet on kuin käynnistäisi koneen uudelleen. Sulkee ne miljoona välilehteä ja aloittaa tyhjästä. Just se mitä eniten nyt tarviin.

Vaikka antais kropan levätä, niin jos kokeilis antaa myös mielen levätä. Koska ihminen on kokonaisuus. Muistutuksena itselle ja muille; Ajattele, mutta elä liikaa.

Kommentit