Siirry pääsisältöön

Päästää irti

Joskus mietin, onko masennuksesta tullut minulle suojakuori. Sen alle on helppo jäädä. Siitä ei kysellä paljoa. Annetaan ehkä olla. Minulla on masennus. Enempää ei tarvitse sanoa.

Äiti kysyi joskus, että kiintyykö siihen? Ettei uskalla päästää irti. Ensin ajattelin, että ei masennukseen voi kiintyä, ei voi. Mutta toisaalta. Muutos pelottaa aina, ja tuttu tuntuu turvalliselta, vaikka se ei olisi hyväksi.

Masennuksesta toipuminen on pitkä prosessi, eikä sitä voi pakottaa. Kuitenkin, jos antaisi luvan päästää irti. Antaisi masennukselle luvan olla, mutta mennä. Ei pitäisi kiinni.

Se ei vielä tarkoita etten olisi vielä sairasloman tarpeessa. Tämä on yksi askel toipumisessa. Minun toipumisessani. Matkalla kokonaiseksi.

Kommentit

  1. Tuttuja fiiliksiä! Irti päästäminen on iso steppi. Se tuttu ja turvallinen on jollain tasolla lohduttava ajatus. Pelko vie herkästi mahdollisuudet muutokseen. Siihen vaaditaan rohkeutta ja päättäväisyyttä. Halaus täältä ! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Matilda! <3 Hassua että pelkää jotaki, minkä järki tietää paremmaks. Mutta kun tän on tajunnu, on lähempänä sitä irti päästämistä. Kun on antanut itselle luvan päästää. Onneks ei tarvii yksin olla ottamassa näitä askeleita. Halaus sulle <3

      Poista
  2. <3. Ois ollu niin kiva nähä sunnuntaina siellä juhlissa, mutta piti lähteä kummipojan synttäreille ni ei pystyny jäädä pidemmäks aikaa.. Joku päivä taas!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti