Siirry pääsisältöön

Hyvää elämää

Mitä on hyvä elämä..? Kauniita kuvia, matkoja, urheilullista vartaloa ja mindfullnessia. Mitä on elää hyvää elämää keskivaikean masennuksen ja syömishäiriöoireiden kanssa..? Onko se edes mahdollista?

Kyllä. Se on mahdollista niin kauan kun täällä ollaan. Se on sitä, että jaksaa minuutin kerrallaan, vaikka voimat on lopussa. Se on sitä että syö, vaikka tekisi mieli oksentaa. Se ei ole sitä hyvää elämää, mitä jaksaisi elää loputtomasti, eikä se ole sitä, mitä toivon. Mutta siinä hetkessä se riittää. Siihen kuuluu myös ne pienet valonpilkahdukset, kun jaksaakin nähdä ihmisiä, tai syö mielellään. Vaikka aluksi ne on pieniä, hyvin pieniä murusia siellä täällä, ne silti luo uskoa tulevaisuuteen. Joskus nämä valot ovat isompia, niitä on jo vähän enemmän, eikä ne katoa pimeyteen.

Tällä hetkellä minulla on hyvä olla. Elän hyvää elämää. Asun omillani, nautin tästä ja saan voimaa, kun huomaan että minä pärjään. Osaan syödä ilman että joku muistuttaa. Jaksan touhuta eikä itsensä satuttaminen tunnu millään tavalla hyvältä ajatukselta. Sallin myös ne huonot tunteet. Toisinaan olo on ankea, tuntuu että en pärjää. Mutta kun taas huomaa, että hei, ei se ollutkaan niin paha, niin jaksaa taas seuraavaan päivään.

Viime yön olin yksin täällä kotona. En muista olenko ikinä nukkunut yksin. Mutta parasta oli se, että se oli ihanaa. Minua ei ahdistanut, pelottanut eikä ollut paha olla. Päinvastoin. Kuuntelin lauluja, laitoin kynttilöitä palamaan ja nautin olostani. Kuulostaa pieneltä asialta, monihan elelee yksin jo ala-aste ikäisenä vanhempien työreissujen ajan, mutta minulle tämä oli iso asia. Ja näistä hetkistä, kun huomaa että pärjää, saa voimaa taas niin paljon.

Ps. Avonaisesta parvekkeen ovesta tuli ampiainen sisälle, vinkkejä miten saada se loukkuun..?

Instassa tuli vastaan Maaret Kallion teksti tästä aiheesta. Siksi halusin kirjoittaa. Että hyvä elämä ei aina ole sitä mitä somessa tai missään muualla annetaan ymmärtää. Vaikeat ajat kuuluvat ihmiselämään, ja niidenkin kanssa voi elää hyvää elämää. Joskus se hyvä elämä on niitä pienenpieniä asioita ja hetkiä, toisinaan se on tavallisen tasaista arkea, ja joskus myös sitä juhlaa.

"Hyvää elämää voi elää myös säröjen kanssa tai kovien koettelemusten jälkeen." 

Tuohon lauseeseen on tiivistetty koko tämä aihe. Tässä linkki Maaret Kallion blogitekstiin. Mitä hyvä elämä on sinulle?

Kommentit