Siirry pääsisältöön

Nähdä värejä

Valokuvaus. Rakas harrastus, joka välillä on ollut vähemmän elämässä mukana, välillä enemmän. Yhden hääjuhlan oon kuvannu, ja kohta pääsen kuvaamaan ristiäisiä. Enimmäkseen luontokuvia on tullut otettua mutta toisinaan myös potrettikuvia. Kun masennus oli pahempana, jäi valokuvauskin lähes kokonaan pois, niikuin muutkin harrastukset. Oon niin onnellinen kun oon saanu sen taas takasin mun elämään. 



Ihaninta on, kun saa jonkun tunnelman, hetken, valon, varjon, eleen, katseen tai yksityiskohdan tallennettua. Kun saa sellaisen asian, mitä ei muuten huomaisi tai huomioitaisi. Kuvauksessa parasta on kehittyminen ja oppiminen. Joka kerta kuvatessa huomaa, miten voi vaikuttaa siihen, mitä kuvan katsoja näkee ja kokee. Ja kun saat kauniin kuvan, tulee onnistunut olo. Ja se on aika tosi tärkeetä just nyt, kun pitkään on ollut tosi epäonnistunut olo lähes kaiken suhteen. Myös se, kun huomaa oppineensa jotain uutta, niin saa muistutuksen siitä, ettei tää elämä tähän lopu ja mulla on vielä monia ovia auki tai avattavana elämässä.

Ois huippua päästä kuvaamaan enemmän esim. valmistujais-, lakkiais-, kihla- tai rippikuvia. Tai ihan muuten vaan kuvia mallista, joka haluaa tallentaa ihania hetkiä.

Kun on kuvannut, on oppinut näkemään asioita eritavalla. Näkee ne pienet jutut, värit ja valot. Monesti tulee mieleen kulkiessa, että tuosta tai tuosta saisi ihanan kuvan. Erityisherkkänä myös huomaa semmoset vivahteet, joista saa ihania kuvia. Mutta toisaalta sitten joku asia saattaa häiritä omaa silmää niin, ettei oo kovin tyytyväinen siihen kuvaan. Ristiriitaista, mutta niin antoisaa.



Valokuvaus on ollu myös tosi tärkee osa masennuksesta toipumisessa. Kun kuvaa kauniita asioita, näkee taas värit. Ja vaikkei niitä värejä oo sillä hetkellä muualla kun kameran läpi katsottuna, tuo ne hetken hengähdystauon siitä synkkyydestä. Se on ollu myös se juttu, mitä jakso ensimmäisinä tehä sen jälkeen ku alko saaha taas voimia takasin. Ja kun huomas, että jaksaa kuvata, niin toi se ihan tosi paljon toivoa ja valoa. "Kyllä mää tästä vielä nousen.."


Kommentit