Siirry pääsisältöön

Lempeän hyvä sunnuntai

Sunnuntai-aamu. Kello vaille seitsämän. Väsyttää, mutta uni karkasi johonkin. Aamuaurinkoon. Selailen kännykkää hetken, mutta kauempaa en jaksa maata. Tuntuu hyvältä nousta, tehdä aamutoimet hiljaisessa talossa ja mennä keittämään teetä. Höyryävä vesi, kaunis kuppi ja paahtoleipä. Auringonsäde osuu kauniisti höyryyn. Haluaisin ikuistaa kaiken tämän, jakaa ja kertoa, miten kauniita asioita näen ympärilläni.

Luen sanomalehden rauhassa, keskityn moneen juttuun. Ulkomaan uutiset hyppään ohi. Kaikesta pahasta en jaksa lukea ja säästän itseni siltä tänäkin aamuna. Paahtoleipä maistuu ihanalta. Aamun kuulaus on jo haihtunut, mutta lähden pihalle. Lupasin kastella kukat. Niitä on paljon. Kannan monta kastelukannullista vettä ympäri pihaa ja nautin. Kännykän jätin sisälle ja keskityn vain tähän. Kannu täyteen vettä, vesi kukille, ja taas vettä, toiselle kukalle.

Eilen illalla nousi kuume, mutta nyt olo on paljon parempi. Kuumeen takia en kuitenkaan uskaltanut lähteä veljen vauvan ristiäisiin, jossa olisin saanut toimia kuvaajana. Harmitti kyllä, mutta en jaksanut jäädä murehtimaan. Tänään pitäisin kotipäivän. Pikkuveli heräsi ja lähdettiin kävelylle. Meillä ei ollut mitään aikataulua ja tehtiin mikä tuntui hyvältä.

Luin keittiön pöydän ääressä kirjan loppuun ja syötiin eilistä ruokaa. Lähdettiin käyttämään koiraa lenkillä ja samalla ostin jätskin. Käveltiin satamassa ja tullessa haettiin pizzat. Oli hyvä olo.

Keitin vielä riisipuuroa matkalaisille ja söin itsekkin annoksen. Aloitin Tove Janssonin Kesäkirjan jo toista kertaa. Aurinko paistoi melkein koko päivän ja minulla oli mekko päällä. Tämä päivä on ollut tavallisen hyvä sunnuntai. Tuntuu hyvältä, kun tämä päivä oli näin lempeä. Missään vaiheessa ei ahdistanut, mutta kuitenkaan en liidellyt pilvissä. Vaihteeksi on ihan mukava kulkea sitä kultaista keskitietä.
Toivottavasti viikonloppu on ollut sinullekkin hyvä. <3

Kommentit