Siirry pääsisältöön

Voisi leipoa kakun

Tämä päivä on ollut keltainen. Vahvan keltainen, murretun keltainen, heleän keltainen, hento keltainen, kullan keltainen. Niin valoisa, toivoa täynnä. Odotusta, iloa, tyytyväisyyttä.

Tämä päivä on ollut hyvä. Tämä päivä on ollut tavallinen, kiltti ja luotettava. Ollut vain, ilman vaatimuksia tai toiveita.

Tämä päivä on ollut lämmin, kesäisen keltainen. Eikö keltainen ole aika sovinnollinen, tasa-arvoinen ja lempeä väri. Siitä on monta sävyä, mutta mikään niistä ei ole kylmä, kova tai ilkeä. Tämä päivä on ollut ystävällinen.

Tämä päivä on myös tavallisuudessaan erilainen. Olen taas vuoden vanhempi. Pikkusiskoilta sain lahjaksi kakkuvuoan. Ihana lahja, niin toiveikas. Kun seinät kaatuu päälle, tai elämä ahdistaa, voin leipoa kakun. Tai kun kaikki on hyvin, tai erinomaisesti, voin leipoa kakun. Lohduttavan, tsemppaavan, iloisen kakun, jossa on paljon mausteita, sopivasti sokeria ja tarpeeksi rasvaa. Sellainen, jota syödessä voi unohtaa muun. Ja päälle kuorrutetta ja keltaisia nomparelleja.

Ostin lahjaksi itselle Tove Janssonin Sanojen lahja -kirjan. Niin ihana, realistinen, iloinen ja täynnä mahtavaa elämänfilosofiaa. Seuraava lainaus on tuosta ihanasta kirjasta.

Oli miten oli, minä olen ainakin viettänyt varsin hauskan päivän. Tämä on ollut minun ikioma päiväni. 
- Muumilaakson marraskuu, Tove Jansson

Kommentit

Lähetä kommentti